Urządzenia i Akcesoria
Deser waniliowy z musem truskawkowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
50 g herbatników maślanych
-
3 żółtka
-
50 g cukru
-
1 laska wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
-
250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
150 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych150 g truskawek, świeżych
-
owoce jagodowe, świeże ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
68.3 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1831.8 kJ /
437.5 kcal
Tłuszcz
33.5 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
21.3 g
Węglowodany
28.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brazylijskie banoffee
1 Std. 25 Min
Serniczki w słoikach
4 Std.
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1 Std. 20 Min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 Std. 15 Min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 Std. 10 Min
Truskawkowy deser warstwowy
2 Std.
Serniczki Oreo®
3 Std. 30 Min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 Std.
Deserki amaretti
3 Std. 50 Min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 Std. 35 Min
Deser bananowy
15 Min
Panna cotta
3 Std. 15 Min